Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ιος-απάτη "υποκρινόμενος" τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος


Ξαναεμφανίστηκε ο ιός που "υποτίθεται" οτι είναι απο την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Ιος-απάτη "υποκρινόμενος" τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Για καθαρισμό ιών παρακαλώ καλέστε μας στο 23940 22666 ή φέρτε μας τον υπολογιστή σας το συντομότερο στην οδό Κανάρη 27 στον Λαγκαδά. Προσοχή μην κάνετε καμιά κάταθεση

Ένα κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου ο υπολογιστής να...επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows . Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).
Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

ΠΩΣ ΚΟΛΗΣΑ ΤΟΝ ΙΟ
Επειδή πολοί μας ρωτάνε πώς κόλησαν τον συγκεκριμένο ιό.
Ο ιός συνήθως κολάει ενώ σερφάρετε στο internetκαι συνήθως με εναν απο τους παρακάτω τρόπους
1) σε φαινομενικά "αθώες" σελίδες. Ξαφνικά εμφανίζετε ένα διαφημιστικό με κάποια "πονηρή" ύπαρξη και απλά κάνετε κλίκ καταλάθος επάνω στην εικόνα. Μετά απο λίγο εμφανίζετε η εικόνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που σας λέει οτι πρέπει να πληρώσετε για να ξεκλειδώσει ο υπολογιστής σας.
2) Βλέπετε βιντεάκια στο youtube και πατώντας σε κάποια διαφήμιση σας πηγαίνει σε κάποια άλλη σελίδα και απο εκεί βέπετε κάποια άλλη διαφήμιση που σας ενδιαφέρει και βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με την παραπάνω πατώντας σε κάποια "κυρία" η οποία σας υπόσχετε πολλά και κολάτε και πάλι τον ιο.
3) ψάχνετε και βλέπετε βίντεο σε ρόζ site.
Γενικά ο συγκεκριμένος ιός κολάει μόνο απο "πονηρά" site. Μπορεί να μην μπήκατε άμμεσα σε κάποιο τέτοιο site αλλα μπορεί πατώντας άθελα (ή ηθελημένα) σε καποιο Link ή σε κάποια διαφήμηση να βρεθήτε ξαφνικά με τον συγκεκριμένο ιο στον υπολογιστή σας.
Να ξέρετε οτι εαν είχατε παραβεί κάτι απο αυτά που γράφει το μύνημα του ιού η δίωξη δεν θα σας έστελνε μύνημα στον υπολογιστή αλλα θα σας χτηπούσε την πόρτα του σπιτιού σας οπότε μην κάνετε κάν τον κόπο να τηλεφωνήσετε στην δίωξη και να αποδείξετε οτι δεν κάνατε κατι.
Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα 

Βήμα 1ο: Μπαίνετε σε ασφαλή λειτουργία πατώντας το πλήκτρο F8 ενώ ανοίγει ο υπολογιστής και επιλέγεται ασφαλής λειτουργία.
Βήμα 2ο: Επιλέγουμε τον χρήστη μας 
Βήμα 3ο: Πηγαίνουμε Έναρξη --> Προγράμματα --> Βοηθήματα --> Εργαλεία συστήματος --> Επαναφορά Συστήματος.
Βήμα 4ο: Πηγαίνουμε στην έναρξη --> Εκτέλεση και γράφουμε %appdata%. Εαν δείτε κάποιο αρχείο με τυχαία γράμματα όπως vO_oVE.exe ; pOr_w.exe κτλ, σβήστε τα. επίσης το ίδιο κάνετε και στον φάκελο %temp%.
Βήμα 5ο: Πηγαίνετε σον φάκελο C:\Documents and Settings\%username%\Start Menu\Προγράμματα\Εκκίνηση (στην θέση %username% βάζετε το όνομα του χρήστη σας.) και σβήνετε το αρχείο ctfmon.lnk
Βήμα 6ο: Για Windows XP. Επιλέγουμε "Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρονικό σημείο". Πατάμε επόμενο και απο το ημερολόγιο που μας εμφανίζει επιλέγουμε 2-3 μέρες πρίν πάθει το "ατύχημα". Πατάμε επόμενο και ακολουθούμε τις οδηγίες. Μόλις κάνει επανεκίνηση ο υπολογιστής θα λειτουργί όπως πρίν.
              Για Windows 7. Επιλέγουμε ή την προτεινόμενη επαναφορά εαν είναι 2-3 ημέρες πρίν κολήσουμε τον ιο ή πατάμε Επιλογή διαφορετικού σημείου επαναφοράς και επιλέγουμε κάποια προηγούμενη ημερομηνία. Πατάμε επόμενο και ακολουθούμε τις οδηγίες. Μόλις κάνει επανεκίνηση ο υπολογιστής θα λειτουργί όπως πρίν.
Βήμα 7ο: Δεν ξαναμπαίνουμε σε καμία σελίδα που είχαμε μπεί ούτε κάποια παρόμοια σελίδα γιατί ο ιος θα ξαναενεργοποιηθεί αμέσως. Πηγαίνουμε σε κάποιον τεχνικό ώστε να μας καθαρίσει τον υπολογιστή απο τους ιούς.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

graffiti του δρομου!


Τρισδιάστατα περπατήματα...

O Jow Hill και o Max Lowry για οχτώ ολόκληρα χρόνια ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο φτιάχνοντας 3D γκράφιτι μέχρι τον θάνατο του Max του 2010.

Έκτοτε ο Joe συνεχίζει το έργο τους κοσμώντας δρόμους και τοίχους με τρισδιάστατε δημιουργίες.














Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;



Σε όλα τα τζιν ράβουν δεξιά μια μικρή τσέπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι τελικά χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη;

Η τσέπη αυτή φτιάχτηκε τα παλιά χρόνια για να μπαίνουν τα ρολόγια με την μικρή αλυσίδα μέσα σε αυτή.

Τώρα πια χρησιμεύει για να βάζουμε εισιτήρια, κέρματα κ.α.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η..."Μαύρη" σημαιοφόρος της 25ης Μαρτίου!

Θυμάστε τον Αλβανό σημαιοφόρο; Που σχολιάστηκε θετικά και πιο πολύ αρνητικά από όλους και ολα τα ΜΜΕ? Σήμερα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Περιστέρι  σημαιοφόρος ήταν μια έγχρωμο κοπελα που ΑΞΙΑ σήκωσε την Ελληνική σημαία. Αρίστευσε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό.
Τώρα θέλω να δω ποια κριτική θα ασκηθεί σε αυτό το παιδί που αρίστευσε!


Υ.Γ : Μην ακούς κανέναν και τίποτα, συνέχισε τις επιτυχίες.! 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Tweet ping: Δες τα tweet, όλου του κόσμου, σε πραγματικό χρόνο


Θυμάστε όλες αυτές τις απίθανες φωτογραφίες της γης που δημοσιεύει η NASA από τις κάμερες του διαστημικού σταθμού και δείχνουν τις διάφορες περιοχές του πλανήτη τη νύχτα, με τα φώτα των πόλεων να δείχνουν πού υπάρχει οργανωμένος πολιτισμός και πού όχι;
Φανταστείτε να βλέπατε τη γη φωτισμένη, όχι από φώτα, αλλά από πληροφορία. Μάλλον… μην το φανταστείτε. Επισκεφτείτε το Tweet ping που, μπορεί να μην είναι σε θέση να αποτυπώσει ΚΑΘΕ tweet, αλλά σας δίνει πληροφορίες για το περίπου 1% των tweets που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Δηλαδή περίπου 3,4 εκατομμύρια κάθε μέρα (από τα 340).
Το project σχεδιάστηκα και υλοποιήθηκε από τον Franck Ernewein και… αν και φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακό, μην πλανάστε. Ο κόσμος δεν είναι το Twitter. Ούτε όλος ο κόσμος είναι στο Twitter. Υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος εκεί έξω που κάνει διαφορετικά πράγματα από το να τουιτάρει. Το θαύμα που παρακολουθείτε στην οθόνη σας όμως, είναι το θαύμα τηςδιασύνδεσης και της ροής της πληροφορίας.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013: Προυποθέσεις και δικαιολογητικά για να πάρετε τα 1.000 ευρώ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 2013

Το φοιτητικο επιδομα 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ οπως καθε χρόνο και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια.
Οι αιτήσεις για το φοιτητικο στεγαστικο επιδομα 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν εντος των επόμενων ημερών.
Η προθεσμία για τις αιτησεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικα για το φοιτικό επίδομα και την κατάθεση οχι στις αρμόδιες ΔΟΥ αλλα στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε) θα λήγει στο τέλος Μαρτίου με μια περιπτωση να εχουμε παραταση φετος και εντός των ημερών αναμένεται να φθάσει στις Υ.Δ.Ε η σχετική εγκύκλιος για το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013.Με την εγκύκλιο θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης για το επίδομα του 2013
Επί της ουσίας, όσο αφορά στους δικαιούχους δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, οπότε μπορούμε να δώσουμε μια γενική εικόνα για το φοιτητικό επίδομα 2013, για να αρχίσουν οι γονείς και οι φοιτητές να προετοιμάζονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Καταρχήν για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.
Ποιοί δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα
Για το ποιος δικαιούται το φοιτητικό επίδομα και πως θα το πάρει διευκρινίζονται τα εξής:
1. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος.
2. Χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
3. Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος.
4. Δεν δικαιούνται το φοιτητικο επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
5. Η φοίτηση πρέπει να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος αυτής, το περιεχόμενο του οποίου αναλύεται στα έντυπα πιστοποιητικού (διαφορετικά για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τα οποία εκδίδονται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογικού έτους και φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής.
6. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί (για πρώτη φορά) στο πρώτο έτος σπουδών, στο πιστοποιητικό αναφέρεται μόνο η εγγραφή του φοιτητή στη Σχολή.
7. Στα πιστοποιητικά σπουδών που χορηγούνται για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να αναφέρονται μαθήματα και όχι διδακτικές μονάδες. Τα πιστοποιητικά σπουδών που αναφέρουν διδακτικές μονάδες δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτά.
8. Ο φοιτητής που εγγράφεται για πρώτη φορά στο πρώτο έτος αλλά στο β’ εξάμηνο (εαρινό) δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.
9. Η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας του δικαιούχου.
10. Δικαιούχος είσπραξης του επιδόματος είναι ο πατέρας ή η μητέρα του φοιτητή. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφ’ όσον: α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού. γ) είναι πάνω από 25 ετών δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.
ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Για να καταβληθεί το φοιτητικο επίδομα, ο φοιτητής θα πρέπει να σπουδάζει σε πόλη άλλη από αυτήν της κύριας κατοικίας του και να διαμένει σε μισθωμένη οικία. Στην πόλη στην οποία διαμένει ο φοιτητής, οι γονείς του δεν θα πρέπει να έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Για την απόδειξη του γεγονότος ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία, οι γονείς του θα πρέπει να προσκομίσουν, μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ.
Όσον αφορά στα μισθωτήρια συμβόλαια επισημαίνονται τα ακόλουθα:
* Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Γίνονται δεκτά και φωτοαντίγραφα επικυρωμένα. Στις περιπτώσεις που απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο για τη χορήγηση του επιδόματος γίνονται δεκτά και συμβόλαια που έχουν λήξει, υπό την προϋπόθεση ότι ίσχυσαν τουλάχιστον επί δίμηνο εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο χορηγείται το επίδομα. Η συμπλήρωση του διμήνου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης.
* Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.
* Η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν θεωρείται ως μίσθωση υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζει ο φοιτητής βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ’ αυτό και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο για το ίδιο διάστημα.
* Γίνονται δεκτά μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας και εκτός πόλης φοίτησης σε απόσταση μέχρι 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα αυτής σύμφωνα με βεβαίωση αρμόδιας Αρχής.
* ΄Όσοι διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και οικοτροφεία δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει:
* Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
* Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
* Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας λαμβάνεται υπ’ όψη μόνο το ποσοστό.
Λεπτομέρειες σε σχέση με τις αιτήσεις και τις προυποθέσεις για το φοιτητικό επίδομα του 2013 θα αναρτήσουμε με την ανακοίνωση του προγράμματος αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει δοθει καμια επισημη απαντηση απο το υπουργειο Οικονομικων ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;


Το άρθρο αυτό έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή.
Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.
Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.
Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…
Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…
Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!
Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”
Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.
Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…
Ο “φίλος” μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”
Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…
Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.