Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Διατροφή για όμορφο μαύρισμα

Διατροφή για όμορφο μαύρισμα
Υπάρχει διατροφικό μυστικό για ταχύτερο και καλύτερο μαύρισμα; Η αλήθεια είναι πως η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μας επιτρέπει να έχουμε καλά ενυδατωμένο δέρμα και άρα κατάλληλο για υγιεινό και όμορφο μαύρισμα.
Στις τροφές αυτές συγκαταλέγονται τα λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα- κυρίως τα κίτρινα και τα πορτοκαλί (βερίκοκα, καρότα, ροδάκινα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες που βοηθούν και αυτές στο μαύρισμα, αλλά και την πλούσια περιεκτικότητά τους σε καροτένοειδή που σχετίζονται με την παραγωγή της μελανίνης. Τα φρούτα επίσης (και κυρίως τα ακτινίδια και τα εσπεριδοειδή) είναι πηγές βιταμίνης C και προστατεύουν έτσι από τη δημιουργία τοξικών ενώσεων και αναδομούν το κολλαγόνο.  Άλλες τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα είναι τα αβγά (πλούσια σε βιταμίνη Α και αμινοξέα), τα γαλακτοκομικά προϊόντα (πλούσια σε βιταμίνη Α και σύμπλεγμα βιταμινών Β που λειτουργεί ως υποδομή για την ανάπλαση του δέρματος.) Τέλος, όλα τα μη επεξεργασμένα δημητριακά (ψωμί, δημητριακά πρωινού, φρυγανιές, μακαρόνια, παρέχουν στον οργανισμό βιαμίνες του συμπλέγματος Β και έτσι αποτελούν υποστηρικτικό μηχανισμό για ο,τι σχετίζεται με την ανάπλαση του δέρματος.  
Γεωργουσοπούλου Εκάβη
Διαιτολόγος -Επιστημονική Συνεργάτης Cosmetic Derma Medicine
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Παν/ίου Αθηνών, Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εντατικής Περίθαλψης Καρδιοπαθών Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκόπειου Νοσοκομείου για ερευνητικές μελέτες, Μεταπτυχιακό ‘Βιοστατιστική και Επιδημιολογία των Επιστημών Υγείας’ στην Ιατρική Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου